Categories
Business

I to ti je pravda

Željko Čović, predsjednik uprave Plive prekršajno je prijavljen od strane HANFAe zbog insider tradinga (dakle trgovine dionicama koja je nastala na temelju povlaštene informacije kojom je Željko rukovao). Navodno (kažu novine) zaradio je na tom manevru oko 3.9milijuna eura. Maksimalna kazna za navedeni prekršaj je 200.000kn – you do the math.

3 replies on “I to ti je pravda”

to je prekršaj a ne kazneno djelo, ne mogu ti ništa za prekršaj, a i prekršaj ako imaš dovoljno dobrog odvjetnika može otići u zastaru (recimo kažeš mu “gle, ako stvar stjeraš u zastaru, dobiješ pola od tog iznosa”)

Zanimljivo, a novinar Jutarnjeg je proveo pet dana u Remrtincu zbog podrezivanja tablica da stanu u predviđeni okvir na skuter. To je okarakterizirano kao “krivotvorenje isprava” (?). Eh, da, sudski činovnici tvrde da nije bio kod kuće kad su mu htjeli uručiti presudu, što su okarakterizirali “izbjegavanjem pravde”, tako da je čovjek saznao nakon dva dana zašto je u zatvodu. Zaboravite na pravo na telefonski poziv.
Bakica je završila u zatvoru jer je uz cestu prodavala sir.
Žužul je “zaboravio” platiti porez, muljao kroz nekoliko afera, Čović s podmjehom krši zakon… Očigledno su neki jednakiji od drugih :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *