Categories
Internet

Linkedin

Gledam onako ispod oka različite 2.0 projekte i jučer je Seth Godin (VIP u web2.0 svijetu) stavio link na svoju tablicu prometa za 937 web2.0 kompanija.

Kao metodologiju, Godin koristi Alexu koja je iznimno loš mehanizam za neki apsolutni dokaz o posjećenosti nekog sitea, no isto tako je prihvatljivo za uočavanje trendova. Pojedini hrvatski siteovi su shvatili važnost Alexe (ili barem njegovu relativnu važnost kao nerazumljivi parametar uspješnosti) pa tako pojedine tvrtke sustavno na svojim računalima instaliraju alexa toolbar kako bi svi hitovi na njihove stranice neproporcionalno utjecale na alexa rating. Iako smo mi iznimno domišljati, ovo nije ograničeno samo na naše podneblje pa je isto tako za vjerovati kako su i mnogi drugi iskoristili slične mehanizme.

Jedan drugi site koji je malo više scientific ali je isto tako podložan inflaciji štancanih rezultata je google trends. Unutra upišete dva pojma i ako je pojam dovoljno signifikantan pokazati će koliko je potraga za njega bilo (na grafu koji sam linkao uspoređujemo relaciju iskona i linkedina ;).

Anyway, jedan od siteova koji mi je zapao za oko je Linkedin koji je čak 17ti na popisu. Linkedin je jedan web2.0 site u kojem upišete tko ste i što ste i tko su vaši prijatelji (ako ih pronađete na linkedinu) i tako počnete graditi mrežu. Linkedin nije neko osobito popularno web odredište tipa myspace jer tamo nemate što raditi za razonodu, no zanimljivo je spajati se s različitim ljudima i širiti svoj web širom svijeta. Dakle vi se spojite sa svojim kolegama, oni sa svojima, ovi pak s nekim trećima i vrlo brzo govorimo o “six degrees of separation” o kojem sam već pisao. Osnovna funkcija Linkedina je kreiranje poslovnih odnosa i mislim da je iznimno korisna u traženju posla (u smislu radnog mjesta); naravno, mi smo tu malo hendikepirani jer je velika količina članova daleko od Hrvatske, no Linkedin kaže da u hrvatskoj ima oko 500 članova.
Ja sam na linkedin krenuo na nagovor i danas u mojoj mreži ima impresivnih 271.100 ljudi!

Da li ste vi upisali svoje ime u Linkedinu i kolika je vaša mreža? Pošaljite mi email i proširimo naše mreže zajedno!

Misao dana:
Don’t walk in front of me, I may not follow.
Don’t walk behind me, I may not lead.
Just walk beside me and be my friend.

7 replies on “Linkedin”

Ne bih se složio da je LinkedIn “Web 2.0” servis. Znam za njega još pre nego što je cela ova 2.0 priča počela. Interfejs i funkcionalnost samog sajta baš osavljaju utisak ne baš toliko svežeg servisa.

Bas super blog, prvi put ja dolazim ali dolazit cu cesce!

Iman jednu zelju da vas zamolim… pa ako neko zeli da mi ispuni

Ima jedan blog gdje dolaze ljudi iz razliciti drzava ali koliko god puta da sam do sada tamo otisla jos nije doso ni jedan hrvat. Vec je 25 razliciti drzava doslo bar jedan put a nigdje nas! Ja sam u francusku tako da moj glas ide francuz…
Eto ako neko zeli bar 5 minuta tamo naici meni bi bilo drago!!
Evo link:

Hvala unaprijed

ilija, malo sam razmišljao o tome no ipak se slažem sa godinovom tvrdnjom kako sama činjenica da je pojedini servis nastao u vrijeme dok web2.0 koncept nije bio definiran ne znači da nije 2.0 servis

ebay je također identičan primjer toga, a glede linkedina ako kažemo da web2.0 podrazumijeva “social networking” ne vidim doslovnije aplikacije te dvije riječi od linkedina

kate, blog ti je na francuskom, teško da će netko odavde krenuti do tebe na tako “udaljenu” lokaciju koja je uz to još na jeziku kojeg malo tko ovdje govori

Starino, vrijeme da počnemo učiti francuski… nema šta… a kaj se tiče LinkedIn, upravo sam se registrirao i za sada sam naletio na jednu osobu iz moje branše (Environment & Renewables), no nisam stigao još kontaktirati… no, evo, mailam ti ime i prezime… pa se potražimo… :-)

karim,karim,ahmet,ahmet,pur tva injarnjan on žurdvi,un šapo pur mama,un šapo pur papa,kelke april,mersi boku,že pon si,žepon si,per la di sase,ublije,tom batike,karikatura zarobljenog ili bolje rečeno zapetljanog amerikanca,nije primjerena,vrijeđa istinske vrijednosti našeg zapadnog svijeta,tko se tako drznuo,to su dvije države koje nemaju veze jedna sa drugom ,Izrael se bavi navodnjavanjem već šezdeset godina,a Amerika je proizvela žvake,filmove,colu,i kakve sad to ima veze jedno s drugim.u Americi žive amerikanci.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *