Categories
Priroda i društvo

An inconvenient truth

Al Gore vam je u sjećanje ušao kao dopredsjenik Billu Clintonu, odnosno kao osoba koja je prije šest godina pobijedila na američkim izborima za predsjednika no kroz doista kompliciranu pravnu borbu ustavni sud (u kojem je tada, baš kao i danas sjedila većina republikanaca) je odlučio kako je predsjednička pozicija ide dragom nam Georgeu W. Bushu (inače, manevar koji je upotrijebljen je doista vrhunski i niti u najcrnjim danima HDZove vladavine takve kod stvari kod nas nisu prolazile).

Anyway, Al Gore je osim po svojem političkom angažmanu poznat i kao aktivista za zaštitu okoliša i tijekom posljednjih godina obilazio je ameriku prikazujući i kontinuirano usavršavajući prezentaciju o globalnom zatopljenju. Prezentacija je postala toliko uspješna i popularna da je Paramount pictures napravio cijeli dokumentarac utemeljen na toj prezentaciji.

An inconvenient truth je dakle dokumentarac kojeg vrijedi pogledati, na žalost nisam siguran hoće li on ikada doći do naših kina, no na web siteu climatecrisis.net možete pogledati dijelove prezentacije, ponešto pročitati o cijelom poduhvatu i eventualno naručiti knjigu. Dokumentarac odnosno prezentaciju svakako treba pogledati i zbog toga što je riječ o pravom malom umjetničkom djelu kojeg bi svaki prezentator mogao iskoristiti kao dobar temelj za učenje prezentatorskih vještina, a naravno, riječ je i o doista zanimljivoj tematici koja se na ovaj ili onaj način dotiče svih nas.

Misao dana:
Airplane travel is nature’s way of making you look like your passport photo.

3 replies on “An inconvenient truth”

Hm,… Sve mi to djeluje kao prodavanje magle,… kolko sam informiran u vrijeme kad je Al Gore bio dopredsjednik SAD-a, SAD nije potpisao protokol iz Kyota,… naprotiv jačanjem njihovog gospodarstva povečalo se i zagađivanje. Sve je to rutinsko mjenjanje dlake :)

S druge strane prezentacije stvarno izgledaju stvarno močno, odmah se vidi da to nije financirala neka organizacija koja se stvarno bavi zaštitom okoliša, nego neke instance s mnogo love i ko zna kakvim interesima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *