Categories
Blog

Dvanula, a nije nogomet

Prije nešto više od mjesec dana napisao sam tekst u kojem sam spomenuo Borjin projekt dvanula.com. Dvanula je web site kojeg konfigurirate sami. Dakle upišete popis blogova i siteova koji posjeduju RSS feedove, a koje redovito čitate i potom možete sve njih skupa promatrati s dvanula.com stranice. Ono što je zanimljivo je i to da možete podijeliti svoje bookmarke (dakle izvore) i potom gledati gdje to drugi surfaju, baš kao što i oni mogu pogledati vaše.

Prva slijedeća nadogradnja ove ideje je hr.digg servis. Za one koji ne znaju, digg je glasoviti web2.0 servis na kojem možete dati svoj glas za pojedini tekst. Primjerice, da je mrak.org na engleskom jeziku, onda bi mogli kliknuti DIGG ikonicu i jedan glas bi otišao za ovaj tekst. Što je više glasova, to bi pozicija/popularnost ovoga posta na digg servisu bila bolja. DIGG naravno ne funkcionira u hrvatskim okvirima, tj. funkcionira, no svaki glas za ovaj post bi se izgubio u moru glasova za druge postove koji su pisani na engleskome jeziku. Ono što nama treba je hrvatski digg servis kojeg je Borja također ugradio u svoj dvanula projekt. Taj feature funkcionira već nekoliko tjedana no najveća mana mu je bila to što ste svoj glas mogli dati samo na dvanula.com siteu, a ne primjerice na mrak.org; no od danas je i taj problem riješen, i u dnu ovoga posta imate hr.digg ikonicu na koju vas lijepo molim da kliknete. Gotovo identičnu stvar imate i na Bestseleru, prvoj hrvatskoj blogerskoj mreži.

(ovo mi je taman dobro došlo da isprobam i jedan moj novitet, a to su AJAX ankete. Anketa mi treba za jedan novi, mračni plan o kojem malo više kroz koji dan)

Da li vam je poznat site www.dvanula.com?


Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...

Misao dana:
Search engines are science, but directories are art.

4 replies on “Dvanula, a nije nogomet”

Prvi put otvaram “dvanula”… pogledati ću poslije, ovo o čemu govoriš zvuči interesantno…Pokušati ću skontati već sama , no bojim se da će mi trebati step by step inputi :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *