Categories
Politika

Psi rata…

Glavaš aka. Osiječki šerif našao se na udaru tužiteljstva kao osoba koja je direktno sudjelovala, bila nadređena ili je propustila reagirati u slučajevima zlostavljanja ili ubojstava Osječana za vrijeme domovinskog rata. Glavašu su lađe naizgled krenule tonuti u času kada je pao raskol unutar HDZa neposredno prije prethodnih lokalnih izbora, pišem naizgled, jer Glavaš potencijalno raspolaže informacijama, a ako je imalo pametan (a on djeluje kao jedan prepredeni tip) posjeduje i dokaze koji će sasvim sigurno u slučaju potonuća povući za sobom i još ponekoga.

Počeci hrvatske države i prelazak iz socijalističkog u kapitalističko okruženje prošlo je kroz godine rata i javna je tajna da su pojedinci koristili situaciju kako bi promovirali sebe, svoje ili njimPsi rataa bliske interese. Da su u tome procesu lova u mutnome nestajali totalno nedužni ljudi koji su se iz ovog ili onog razloga našli na putu pojedinaca koji su “stvarali državu”, također je dio istine, baš kao i činjenica da pravda u velikom broju slučajeva nije niti blizu svog izvršenja, a za mnoge se istina nikada neće niti saznati. Baš kao što je TZombix napisao za privatizaciju, čini se da su osim gospodarstva i neki drugi temelji ove države, barem dijelom nastali na zločinu koji je do nedavno bio marljivo sakriven ispod tepiha i ta mrlja je tek sada počela izbijati na vidjelo unatoč tome što je većinu vremena bila svima na očigled. Stoga ne treba pretjerano čuditi današnja Butkovićeva kolumna koja na donekle čudno specifičan, a opet neinformativan način govori o navodnom prijekom sudu i trojci koji su krojili samo njima znanu pravdu u tim godinama.

Da li je obračun s Glavašem (jer djeluje tako), samo doista obračun s njime, ili bi se mogao pretvoriti u katalizator promjena kroz koje će i mnoge druge stvari izići na vidjelo (i na taj način opaliti u nogu istoga onoga koji je i ovaj postupak pokrenuo) vidjeti ćemo kroz vrijeme. U svakome slučaju, bilo bi dobro isplijeviti takve ljude iz domaće politike i javnoga života jer svojom pojavom u svakome slučaju zagađuju zdravlje ove nacije koja se ionako ne osjeća dobro. Zanimljiva mi je i Šeksova pozicija u cijeloj priči, budući da je on itekako imao prste u događanjima tijekom tih godina, a oko njegove uloge (ili još bolje nedostatka njegove uloge) postoji cijeli niz pitanja koja bi uskoro mogla izići na vidjelo. Jednako će biti interesantno promatrati HSPov stav oko cijele priče, budući da oni tamo koaliraju s Glavašem, dok istovremeno očigledno surađuju s HDZom.

p.s. u totalno nepovezanom događaju američki podpredsjednik Dick Hunter Cheney slijedeća tri dana boravi u Dubrovniku, razgovarajući između ostalog i s premijerom nam Ivom; Ivu sam prije nekoliko dana slušao na radiju kako govori na engleskom, iskreno, bio sam uvjeren da govori Arnold Schwarzenegger (očigledno sam bio u krivu) – Ivo, ne dozvoli da čuju kako govoriš engleski, prevoditelji postoje s razlogom!!!

Misao dana:
The Vice President is standing by his decision to shoot Harry Whittington. Now, according to the best intelligence available, there were quail hidden in the brush. Everyone believed at the time there were quail in the brush. And while the quail turned out to be a 78- year-old man, even knowing that today, Mr. Cheney insists he still would have shot Mr. Whittington in the face.”

2 replies on “Psi rata…”

Iako je to napisao čićo, jasno je, da kad je Glavaš napustio čaču jebalo mu majku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *