Categories
Blog Internet

prelude to the end of the game… (0:20, Sting, Brand New Day, 2000)

Za one koji su skužili moj privremeni alter_ego u vidu ovoga bloga samo da objasnim nekoliko tehnički i very cool štoseva koje sam zasaad otkrio.
Kroz koji dan ću se u cijelosti prebaciti na ovaj blog, a mracniblog.blog.hr nakon više od dvadeset mjeseci dobroga služenja napustiti (ne nužno u cijelosti ali… Sad but true rekla bi metallica).

Ovaj blog funkcionira na wordpress platformi što je open source blogerski alat. Verzija koju koristim je 2.0, koja između ostaloga sadrži i neke Ajax elemente (rekli bi web 2.0). Stvar je jako konfigurabilna što se vidi iz promjena koje je blog doživio u svoj sedam dana postojanja. Mislim da je ovaj izgled daleko logičniji i neusporedivo lakši za održavanje o onoga na blog.hr-u, no to je i za očekivati ako s dedicated free servisa pređeš na full blown aplikaciju koju je razvijalo brdo ljudi kroz duži vremenski rok.

No (zasada) najbolju foru sam pronašao jučer i zove se Performancing, a to je firefox plugin koji se aktivira čim stisnem tipku F8 i otvori mi editor unutar firefoxa. Napišem post (poput ovoga) i potom stisnem publish, a plugin odmah pošalje post. Na taj način mogu surfati internetom i kada naletim na neki zanimljivi link stisnem F8 i odmah odblogam što mi je na pameti (bio to link na zanimljivu stranicu ili ideja koja mi je baš tog časa pala na pamet).

Heh, baš se pravimo važni :)

Misao dana:
All power corrupts, but we need the electricity.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *