Categories
Toyota TPS

people asking why… (4:45, Seal, Seal)

Krenuo bih pisati jednu seriju postova o nekim poslovnim principima koje smatram važnima, nije da je riječ o nekoj pretjeranoj toploj vodi – no stvari su iznešene na način na koji to možda nije bilo napisano do sada, a kao i sve velike ideje vrlo su jednostavne. Mali uvod je ipak nužan.

Svi ste vjerojatno čuli za glasoviti Toyotin proizvodni sustav (tzv. Toyota Production System, TPS koji se ponekada naziva i Toyota way)? TPS se obično koristi kao argument kada želite reći kako je neka tvrtka efikasna, te se ujedno koristi TPS kao garancija kvalitete. Obzirom da se u poslovnoj literaturi svi prije ili kasnije pozovu na TPS bio sam si prije jedno godinu i pol kupio dvije knjige koje objašnjavaju ovaj koncept.

TPS je izmislio Taichi Ohno kojeg je stari Toyoda poslao krajem tridesetih godina prošlog stoljeća u tadašnju tvornicu lakih dostavnih vozila da ustroji proizvodnju automobila u kojima je Toyoda vidio budućnost (fyi. originalno prezime je Toyoda, dok je ono radi lingvističkih i marketinških razloga preimenovano u Toyotu koju danas svi poznajemo). Taichi Ohno je bio mladi inženjer koji je radio u tvornici šivaćih strojeva te o proizvodnji automobila nije imao pojma, no bio je siguran kako se ručna proizvodnja može sasvim sigurno unaprijediti i kako proizvoditi šivaće strojeve sigurno nije jako različito od proizvodnje automobila.

Osnova cijele priče je eliminiranje otpada kao najjednostavniji način za povećanje profitabilnosti bilo kojeg businessa. Proizvodni procesi dodaju vrijednost ili otpad svakome dobru ili usluzi. Teorija o sedam otpada ili muda (japanska riječ za otpad) je alat za povećanje vrijednosti proizvodnje. Iako se Toyota bavi proizvodnjom automobila koja je po cijelom nizu razloga specifična vrsta proizvodnje, činjenica je kako su otpadi koji nastaju u proizvodnji bilo čega praktički univerzalni i ne razlikuju se previše između toga da li proizvodite automobile (kao što to radi toyota), atomske reaktore ili pak radite u frizerskom salonu. Za svaki od sedam otpada postoji strategija za reduciranje ili eliminiranje njegovog efekta na poslovanje tvrtke čime se poboljšava ukupna učinkovitost i kvaliteta.

Otpadi su; viškovi, čekanje, transport, nepotrebna proizvodnja, nepotrebni inventar, nepotrebni ili suvišni pokreti i škart. U slijedećih nekoliko postova pozabaviti ću se svakim od gore navedenih otpada.

Misao dana:
I don’t believe you can do today’s job with yesterday’s methods and be in business tomorrow.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *