Categories
Internet Ostalo

link… (1:40, Balanescu Quartet, Luminitza)

Skupio sam u posljednje vrijeme brdo zabavnih linkova pa da to istovarim (i pobrišem iz svojih bookmarka):

a) kako npisati knjigu; ovo je link na weblog kojeg vode dvoje (supružnika) a koji su istovremeno i agenti za određeni broj pisaca uključivo i Neil Gaimana; na ovome blogu možete pronaći zanimljivih linkova ali i savjeta o tome kako napisati (i prodati) knjigu. Ne očekujem da pravila budu ista za amere i nas, no negdje morate početi.

b) Kroz koji tjedan počinje World Economic Forum u Davosu (prekrasno malo švicarsko mjesto), tamo se skuplja krema svjetskog businessa i politike i ove godine sudionici imaju prilike pisati svoj blog. Tu bi moglo biti zanimljivih stvari.

c) click_here_you_idiot je jedan samo objašnjavajući web site na kojeg navratite ako imate koju minutu slobodno da pričitate od početka do kraja.

d) da li ste znali da su cepelini ili zračni brodovi izmišljeni u hrvatskoj? ne sjećam se točno priče (no minimum googlanja bi to morao otkriti) ali ideja je da je udovica dotičnog gospodina prodala grofu zepellinu nacrte i odatle je sve krenulo. Na ovoj stranici ima nešto informacija o cepelinima, zračnim brodovima, podjelama, proizvođačima i literaturi. Budućnost tih prekrasnih strjeva tek stiže, pa je dobro malo osvježite znanje.

e) naletio sam na jednu umjetničku stranicu koja pokazuje pogled s jednog prozora u norveškoj kroz cijelu godinu. QuickTime movie je sjajan i vrijedi ga pogledati.

f) Wikipedija oko koje se poprilično pisalo zadnjih tjedana ima stranicu na kojoj se nalazi popis “neobičnih” članaka. Dakle ako vas zanima nešto čudnovate trivije (zrnaca za razgovor uz kavu ili kako već to zovete) ovo je pravo mjesto za potragu.

g) Ako sakupljate bootlegove ovo je prava lokacija za vas jer se gore nalaze ili bootlegovi ili linkovi na iste za vjerojatno stotine izvođača. Ja sam si skinuo neke meni dosada nepoznate live snimke Nick Cave-a.

h) BBC ima sjajni i vrlo informativni web site koji ej između ostalog donio popis 100 stvari u znanosti a za koje nismo znali prije godinu dana.

i) nekada davno su me interesirali webcam-ovi i ovo je link na popis 25 najboljih webcam siteova u 2005.

j) Ako mislite da imate problema i depresivni ste, najbolji način da se izliječite je da naučite nešto o tuđim problemima. Sve je stvar perspektive što će vam posvjedočiti svaki fotograf :)

k) Imam još popisa; na ovome mjestu možete pronaći 10 najluđih znanstvenih činjenica.

m) a na ovome linku je pak nabrojano 50 gadget-a (tražim prijevod na hrvatski) koji su obilježili posljednjih nekoliko desetljeća.

Misao dana:
17 Sep 97 – All You Need is Narf
“Pinky, are you pondering what I’m pondering?”
I think so, Brain, but if we give peas a chance, won’t the lima beans feel left out?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *