Categories
Hrana i piće Ostalo

malted milk… (3:36, Eric Clapton, Unplugged, 1992)

Donijeli su mi sendvič (neću sada raspredati o tome tko, kako i zašto), sendvič je po mom zahtjevu složen od izrazito nezdravih komponenata – upravo onako kako ja to volim, no neću više o sendviču jer je jogurt u stvari fokus cijele priče.

Jogurt koji sam dobio je onaj u malenoj bijeloj plastičnoj čašici; iskreno, nisam pio jogurt iz takve čašice godinama iako sam uz njih praktički odrastao i pritom uspio razviti narkomansku ovisnost za mliječnim proizvodima (interesantno, skupa s večernjom dozom jogurta dobijao sam i komadić “talijana” i posebnu ili parizer salamu koje mi se sada vrlo uspješno gade, iako protiv talijana nemam ništa protiv). Jogurte iz čašice ne konzumiram više jer su mi postali premaleni, obožavam one poluliterene odnosno litrena pakiranja kada ih imam prilike kupiti jer lokalni dućani koji me okružuju ih ne drže.
Odrastao sam na Dukatovom jogurtu jer u ono doba nije bilo ničega drugog; dobro bih ga promućkao i onda zubima probio rupu u aluminijskom poklopcu i jezikom proširio rupu; onda bih to isto napravio s druge strane i jednostavno popio jogurt.

Dukatove jogurte sam zamijenio vindijinima prije nekoliko godina jer imaju puno “svilenkastiji” okus, za razliku od dukata koji je pomalo brašnasti (teško mi je to objasniti no iz sličnog razloga preferiram Janu u odnosu na Studenu). Za idealno iskustvo ispijanja jogurta treba ga nakon kupovine održati još koji dan u frižideru, no generalno; vindijin jogurt je bolji od dukatovog.

Anyway, dukatov jogurt se nalazi u toj bijeloj čašici koja se, čini mi se, smanjila tijekom godina.

No bit moje cijele lamentacije o jogurtu se u stvari ne odnosi na tu meni dragu bijelu tekućinu nego na čašicu koja je u posljednjih nekoliko dana dramatično dobila na vrijednosti. Kažu neki brojevi kako ona vrijedi čak kunu do kunu i dvadeset lipa što mi se čini neproporcionalno vrijednosti samog jogurta koji se u njemu nalazi.

Kako se to dogodilo?

Misao dana:
21 Feb 98 – The Family that Narfs Together, Poits Together
“Pinky, are you pondering what I’m pondering?”
I think so, Brain, but why does a forklift have to be so big if all it does is lift forks?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *