Categories
Blog Internet Ostalo

so happy birthday… (6:24, Laurie Anderson, Talk Normal: The Laurie Anderson Anthology (Disc 1), 2000)

Postoji web site http://weblogawards.org/ na kojem možete odabrati najbolji blog u jednoj od 37 kategorija. Ja sam do tog sitea stigao putem dilbertovog bloga kojeg sam počeo pratiti nedavno. Eto odmah predlažem da pročitate današnji blog koji se bavi božićnim poklonima.

Naletio sam na FireTune aplikaciju koja služi za optimizaciju FireFoxa kako bi ovaj brže surfao. FireFox mi je OK jer mi se sviđa tabbet browsing i još neki sitni detalji (npr. kada kliknem na open this in new tab da mi otvori tab i počne učitavati site ali da mi ne promijeni fokus kao što to iritantno čini IE i to još u novom prozoru). Ne osjećam da mi firefox radi brže, no moram reći kako verzija 1.5 ima neki lag u startu jer nakon što pokrenem firefox 1.5 treba mu nekoliko sekundi valjda da se zbroji, jer u uredu koristimo proxy a kod kuće ga nema, a internet setinzi kažu da skuži sam. To je prethodna verzija radila gotovo trenutno.

Imam i site http://www.goodexperience.com/games/ što je kao mjesto na kojem možete pronaći najveći broj kvalitetnih online igara. Rijetko se igram, a igre koje meni odgovaraju su tipa Mah Jong ili Sudoku. Vremenski neograničene, a da morate razmišljati a da istovremeno nisu suhoparne poput šaha.

Eh, imam i još jedan komad povijesti. Na stranici s dugačkim imenom čiji sam link prenio neki dan nalazi se najstariji (čitaj prvi) banner koji se ikada pojavio na webu. Možete ga pronaći na ovoj adresi. Banner gledajući kroz povijesni kontekst ima vrlo inspirirajući tekst.

I kada sam već kod nagrada i nagrađivanja i povijesti, bacite pogled na Ig Nobel prize web site, tamo se naime dodjeljuju alternativne nobelove nagrade (nagrade za 2005 godinu možete pogledati ovdje). Kandidirajte se za 2006.

Misao dana:
I remember the day the candle shop burned down. Everyone just stood around and sang happy birthday.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *