Categories
Muzika Politika

tubthumping… (4:39, Chumbawamba, Tubthumper, 1997)

Danas je dodjela MTV music awardsa (europskih) pa je MTV prepun prigodnih emisija poput “who is who on MTV music awards” ili pak “who is that on MTV music awards”. Zabavu vodi beskrajno iritantni Ali G, tako da neću gledati, no sjetio sam se sjajnog pisma kojeg je 1996 godine Nick Cave poslao MTVu. Pročitajte pismo jer je doista zanimljivo i karakteristično za Cavea.

Na harpers.org (kojeg sam besramno iskopirao jutros) nalazi se još jedan zanimljivi tekst koji se zove Bluebirds over Baghdad. To je travel guide kojeg su ameri napisali za svoje vojnike tijekom drugog svjetskog rata. Baš kao i neki eseji Krleže ili Šenoe koje sam spominjao ranije, i ovaj tekst na čudnovati način može biti u cijelosti primjenjen danas.

Na teletekstu danas čitam vijest kako su neki gradovi odlučili prilikom javne nabave tražiti potvrdu o tome kako poslodavac nema zaposlenih radnika na crno? WTF? Tko izdaje takve potvrde? (i na temelju čega), postoji li registar radnika na crno i da li se i radnici na crno moraju prijaviti (valjda da bi država imala i tu evidenciju)? Ovo je jedan od genijalnijih poteza koje sam čuo/vidio u posljednje vrijeme.
Također, Ivo je ponovno skrenuo pažnju na hitro.hr gdje se sada formulari navodno mogu predati online, na web stranici o tome nema niti slovca, jedino se spominje eRS obrazac što je donekle super, no i dalje morate do FINAe predavati SPL (i onaj TMP ako ste obveznici toga) tako da nije da su nešto uštedili previše (zgodno je to da su počeli koristiti elektronski potpis kao osnovu svega što je super na vrlo dugu prugu).

Misao dana:
You know how it is when you’re walking up the stairs, and you get to the top, and you think there’s one more step? I’m like that all the time.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *