Categories
Ostalo

repeal of the licensing laws… (2:10, The Pogues, The Rest Of The Best, 1992)

Naletio sam ponovno na jedan članak o ptičjoj gripi (ovaj puta na stranicama WHOa) koji je malo starijeg datuma. Prošli tjedan na ribnjaku u neposrednoj blizini farme od mog brata (koji se bavi pogodite čime; organskim uzgojem avijacije za potrebe industrije dječje hrane) pronašli su neke sumnjive labude. Ovi labudovi navodno nisu imali H5N1 iako su (navodno) imali neku drugu varijantu virusa manje zanimljivu za javnost. Također (navodno) ovaj puta nije izbila uobičajena panika jer je ekipa skužila da nam H5N1 ne gine ovako i onako, a da su novčana sredstva vrlo ograničena, a u neposrednoj blizini ovoga ribnjaka nalazi se nekoliko malo većih farmi pa bi samim time šteta bila daleko veća.

Kao i obično, pojavljuju se i teorije zavjere Velikog_biznisa koje su nakon kravljeg ludila, svinjske kuge i koječega drugoga morale sada dotaknuti i kokošarsku industriju koja je dosada bila netaknuta, a spremno se priključila i ekipa iz farmaceutskog kompleksa koja pristojno potpiruje potrebe za cjepivima i lijekovima iako oni dokazano ne sprečavaju nastanak te iste gripe. Čak je i George Bush prekjučer obznanio američku strategiju protiv ptičje gripe, što su neki protumačili kao premještanje fokusa s iraka na druga žarišta kako bi se predsjednik odmorio od all_time_low approval ratinga (George Bush je inače i predsjednik koji je u CNN/Gallusovom istraživanju imao manji approval od Martin Sheena iz West Wing-a, što ne govori samo o Georgeo Bushu kao predsjedniku nego i o amerikancima tj. koliko su oni u stvari u doticaju sa stvarnošću).

Nikada nisam bio pobornik teorija zavjere pa tako niti ovaj puta, te vjerujem kako je (ptičja gripa) u ovome času postala pitanje matematike i statistike, a manje politike ili businessa.

In other news; jučer je vlada (ministarstvo pravosuđa) predložilo paket konkretnih mjera za smanjenje korupcije (gdje je opet pokazana neka nova tablica gdje konkuriramo bangladešu) i po prvi puta sam čuo nešto mudro od ministrice koja je rekla da nas više ne interesiraju savršeni zakoni nego provedba postojećih, te da je naglasak na provedbi. Živi bili pa vidjeli.

Misao dana:
Umjesto misli dana danas imam copy&paste naslova kojima su razni ljudi počastili Kim Jong – II (tek toliko da našeg pokojnog Franju stavite u perspektivu):

* Supreme Commander at the Forefront of the Struggle Against Imperialism and the United States
* Greatest Saint Who Rules with Extensive Magnanimity
* Lode Star of the Twenty-First Century
* Best Leader Who Realized Human Wisdom
* Leader with Extraordinary Personality
* Perfect Picture of Wisdom and Boldness
* Eternal Bosom of Hot Love
* Master of Literature, Arts, and Architecture
* World’s Best Ideal Leader with Versatile Talents
* Humankind’s Greatest Musical Genius
* Master of the Computer Who Surprised the World
* Man with Encyclopedic Knowledge
* Guardian Deity of the Planet
* Heaven-Sent Hero
* Power Incarnate with Endless Creativity
* Greatest Man Who Ever Lived
* Present-day God
* World’s Greatest Writer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *