Categories
Gadgets Literatura Ostalo

satellite of love… (3:43, Lou Reed, Walk On The Wild Side – The Best Of Lou Reed, 1977)

Kada sam u lipnju bio u nizozemskoj, vozili su me desetak dana u automobilu koji je imao jako zabavnu satelitsku navigaciju koju je napravila tvrtka tomtom, a koja je baš koji dan ranije izišla na burzu i prikupila 183 milijuna EURa kapitala. Zaljubio sam se u satelitsku navigaciju i odlučio sebi nabaviti jednu.

Prvi korak je bila analiza tržišta jer je ideja bila kupiti jeftinu satelitsku navigaciju a ne da istresem x tisuća EURa za sumnjivu funkcionalnost. TomTom je tu jako dobar jer najjeftiniji košta oko 450EUR, no problem je u tome što ne dolazi s kartom Hrvatske (iako je najavljena na web stranicama). TomTom može doći u vlastitom pakiranju s uređajem koji tjera neki Linux, no radi i na PDA uređajima. Kako ja inače imam masterplan za PDA uređaje onda sam se naravno dosjetio kako mi u stvari treba HP Ipaq (kojeg sam odlučio u prostoru tvrtke koristiti kao instant messenger odnosno kao bežični VOIP telefon).

Nabavio sam si HP Ipaq rx3715 koji je kao multimedijalno HPovo čudo i jedan od, za potrebe diskusije, boljih ipaq-a.

Neki dan sam si u Msanu nabavio GSP receiver (520kn+PDV) i mireo.hr viaGPS softver s mapom hrvatske. Sve sam si lijepo instalirao i trenutno sretno i veselo navigam po zagrebu, a teta iz ipaq-a svako malo javlja gdje moram skrenuti lijevo, a gdje desno (iako to znam, ali veseli svejedno).

Ukupna investicija; 1800kn za ipaqa (polovnog), 520kn+PDV za GSP, 750kn za mireo. (dakle nešto malo iznad 3000kn što je OK cijena)

Bacite pogled na flapart.com, to je ekipa koja ima alernativne covere za knjige koje čitate u autobusu i tramvaju. Vjerujte mi, ekipa će dobro razmisliti o tome s kime se vozi ako vidi da čitate knjigu s takvim ovitkom. to me dovodi do knjige Art of demotivation koja dolazi sa “cloaking device”, što je u stvari samo alternativna korica na kojoj piše “Sacrifice, moral and integrity in workplace” – kaže izdavač da nitko neće pružiti ruku prema takvoj knjizi ako je vidi na polici.

Misao dana:
The evening news is where they begin with ‘Good evening,’ and then proceed to tell you why it isn’t.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *