Categories
Blog Humor Internet Ostalo

where do we go now but nowhere… (5:45, Nick Cave & The Bad Seeds, The Boatman’s Call, 1997)

Imam nekoliko siteova koje bih rado podijelio:

a) podsjećam ponovno na www.harpers.org, harpers je neki poluradikalni/revolucionarni američki web site koji svakog utorka na svojim stranicama (ali i kroz mailing listu) donosi kratki pregled što se sve dogodilo u proteklih sedam dana. Članak je polusatiričan i totalno kondenziran s novostima – vrlo, vrlo zanimljivo.

b) naletio sam kroz priču s jednim svojim starim prijateljem na www.defconradio.com na kojem možete slušati standup komičare; kako sam počeo slušati taj radio tek danas nemam još neki stav o tome, ali sam slušao dio u kojem je gostovao Lewis Black, a on je pak vrlo smiješan lik kojeg često možete vidjeti kao gostujućeg komičara na Daily Show-u kojeg često spominjem.

c) preko boingboing-a (a nakon toga i danas na slashdotu) možete pronaći priču kako proizvođači laserskih printera u totalnoj tajnosti na svaki dokument koji ispišete na nekom od novijih kolornih printera kodiraju različite informacije poput serijskog broja uređaja ili vremena i datuma kada je dokument ispisan. Malo više o tome možete pronaći na web siteu PCWorld-a

d) pronašao sam i jedan iznimno koristan članak o deset blogerskih zapovijedi ili kako to oni tamo pišu deset najvećih pogrešaka koje blogeri mogu napraviti. Iz ovog popisa možete izvući i razlike između blogova vani i naše blogosfere koja se poprilično razlikuje jer su blogeri uglavnom anonimni (ili barem poluanonimni) dok se vani očekuje puno otkrivanje identiteta. Bacite pogled na taj popis jer je zanimljiv i u svakom slučaju edukativan, a uz malo sreće možete povećati promet na blogu.

e) i zadnji link na koji sam naletio prije neki dan a koji se bavi mikrofotografijom elektroničkih sklopova (uključivo i poluvodiče), a gdje ekipa koja pregledava čipove (zbog provjere poštivanja intelektualnih prava, reverzibilnog inženjeringa i tko zna čega sve drugoga) rutinski pronalazi cijele umjetničke zbirke na silikonskim matricama. Na čipovima naime možete pronaći razno razne tekstove, ilustracije ili strip junake. Impresivno i barem meni totalno iznenađenje. Web site se zove silikonski zoo.

Da li je itko primjetio kako na zaglavlju blog-a od prije neki dan piše BETA? To me nekako podsjetilo na google kojem manje više svaki servis koji nudi ima beta oznaku.

Misao dana:
Tragedy is when I cut my finger. Comedy is when you fall into an open sewer and die.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *