Categories
Politika Priroda i društvo

Jadrankina kolona

U petak sam se imao prilike voziti skupa s Jadrankinom kolonom od Mesničke do Črnomerca (valjda dok je putovala u Trakošćan, čudno ali koliko sam imao prilike vidjeti sama se vozila), a jutros sam pak naletio na nju opet u Vlaškoj ulici.

Jadranka, baš kao i Ivo putuju (uobičajeno) u koloni od tri automobila, dva crna policijska BMWa serije 5 (530xd za one koji žele znati više), te sam auto u kojoj se ona vozi. Ivo se vozio u srebrnom BMWu, a Jadranka se vozi u metalik sivom Mercedesu S klase (nisam vidio oznaku ali očito je 500 ili 600).

Iza Ive sam se vozio puno puta jer se nekako potrefiilo da smo u isto vrijeme išli na posao i uredno smo se mimoilazili na britancu, a u nekoliko navrata sam imao prilike voziti se iza njihove kolone pa donekle znam nešto o ponašanju luđaka iz protokola koji voze državne dužnosnike.

Presidential Motorcade

Anyway, htio sam samo prijaviti jednu vrlo bitnu razliku u ponašanju Jadrankine kolone u odnosu na onu u kojoj se bio vozio Ivo Sanader. Naime, za razliku od Sanaderove kolone, ova Jadrankina poštuje prometne propise i staje na semaforima. Što je veliki iskorak jer se to do sada nikada nije događalo.
Još kada bi gore spomenuta ekipa bila dovoljno inteligentna da ugasi rotirke i još pritom odlučila da su recimo tri trake u Ilici više nego dovoljni da netko i mimoiđe tu kolonu onda bi bilo super.

Naravno, vozio sam se samo dva puta uza Jadranke pa je teško reći da li je to pravilo ili izuzetak, no to je svakako promjena na bolje u odnosu na prethodnog putnika.

Misao dana:
Can I tell you how strange it is to look in your rearview mirror and see guys in cars tailing you?

One reply on “Jadrankina kolona”

osobno mi je vrlo žalosno kako je u Zakonu o sigurnosti prometa na cestama vrlo detaljno opisano što te kolone smiju (http://tr.im/vfbX, članak 148.).

doslovno, kada vozila imaju crveno i plavo rotirajuće svjetlo, slobodno mogu zaboraviti na 95% prometnih propisa. jednom prilikom sam pisao kod sebe o tome ).

o bahaćenju prethodnika svjedočio sam nemali broj puta kada sam radio u blizini Slavonske avenije; nevjerojatna je bila sklonost “čišćenju” ceste u vremenu kad većina ljudi ide na posao i muku muči s ionako nepropusnim cestama.

dodatak na sve to je vrlo bahato ponašanje osiguranja koje doslovno urla na vozače da se maknu. shodno tome, koncert zvižduka i truba se svako malo može čuti na križanju Vukovarske i Slavonske…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *