Categories
Business Internet

Web.Start (post festum)

Jedna od malo manje poznatih stvari je da sam jedan od ljudi koji je pokrenuo udrugu Initium (grupa je povelika pa moj doprinos i nije baš spektakularan, ali svejedno mi je drago da sam dio tog mehanizma.

Funkcija (misija) Initiuma najkraće rečeno je da promovira i potiče sve oblike internet poduzetništva. Aktivnosti udruge su primarno godišnja konferencija Web.Start i Barcamp. Web.Start je full konferencija s žestokim predavačima i ove je godine bila održana u Hypo centru u Zagrebu početkom svibnja. Barcamp je u nedostatku bolje definicije “ad-hoc” konferencija koju smo prošle godine održali na FERu (Barcamp je zanimljivo iskustvo i svatko je pozvan da ispriča nešto).

Posljednji, najneformalniji ali i najučestaliji oblik aktivnosti je OpenCoffee koji se u nekim intervalima održava po kafićima (zasada u novinarskom domu), a gdje je ideja da se u neformalnoj atmosferi okupi ekipa i popriča o svojim problemima, prilikama i da se eventualno stvori nekakav networking i suradnja.


Web.Start

Anyway, na ovogodišnjem Web.Startu bio je jedan cijeli niz doista sjajnih predavača (domaćih i stranih), a sva ta predavanja je snimala slovenska organizacija koja se zove VideoLectures koja ide okolo po konferencijama i predavanja pretvara u web video koji se potom objavljuju na njihovim web stranicama (super fora ako me se pita). Ovogodišnja predavanja možete vidjeti ovdje.

Predlažem da bacite pogled na neka od predavanja, jedan od mojih favorita koji će vam svakako biti koristan je predavanje Vuka Ćosića iz Slovenije. Vuk je moj dragi kolega i udovoljava apsolutno svaku moguću definiciju riječi geek (čak i više nego ja), a osim toga radi i iznimno zanimljive prezentacije koje su usto i korisne. Ova konkretna je o tome kako pisati za internet (nešto o čemu bi svi mi koji aktivno pišemo na internetu morali znati).


Pisanje.com

Vuk je na cijelu temu napisao i knjigu (koje zasada nema na hrvatskom), no kroz ovo predavanje možete steći sliku o čemu se radi. Dakle: must see predavanje.

Misao dana:
Easy reading is damn hard writing.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *