Categories
Priroda i društvo Video

Requiem za domovinu

Danas smo nakon nekoliko mjeseci predizborne, izborne i postizborne trakavice dobili novu/staru vladu. Sastav nove vlade je zanimljiv jednako koliko je i dosadan, no o njemu ću se osvrnuti kroz slijedećih nekoliko dana. Kao što sam puno pisao u proteklih 18 mjeseci, smatram ovaj razvoj događaja iznimno lošim i štetnim za ovu zemlju na apsolutno svakoj razini. Iskreno se nadam da će do novih izbora doći i prije isteka roka.

Pa sada ako već tugujemo zbog nove vlade, da to napravimo barem u stilu. Stavio sam jedan relativno rijedak i malo poznati video. Andrew Lloyd Weber je glasoviti skladatelj koji iza sebe ima cijeli niz broadwayskih uspješinca, no jedna od manje poznatih je i njegovo viđenje Requiema, jedan od dijelova Requiema je i Hossana koju svakako poslušajte.

http://youtube.com/watch?v=eNm8nX9SOAg

3 replies on “Requiem za domovinu”

Već je otrcano govoriti koliko i alternativa ne nudi puno više, pogotovo nakon kefanja za mrvice…(aka. potpredsjedničko mjestu o Saboru). :-)

Meni se jučer učinilo kako Zoran Milanović još uvijek misli da traje kampanja i borba za mandatara, a ova svađa za potpredsjednička mjesta u Saboru vrlo je znakovita.

Nekako dobivam dojam je li Milanoviću sve to trebalo – sportski, podsjetio me na Ivaniševića. Svojeglav, zna igrati, ali će zabiti dvostruku na meč-loptu.

Ne mislim kako će nova vlada biti išta drukčija, ali Milanović za puno toga može žaliti.

Što misliš ima li ova nova/stara vlada pravo na 100 dana – budući da nastavljaju, kako je sam Sanader rekao birači su im dali da nastave? Ja mislim da ne…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *