Categories
Muzika Video

Weapon of choice

Malo sam busy danas, a tako bih htio napisati nekoliko mudrih o zadnjem CroBarometru, no dok čekate:

https://www.youtube.com/watch?v=sMZwZiU0kKs

Misao dana:
We dance for laughter, we dance for tears, we dance for madness, we dance for fears, we dance for hopes, we dance for screams, we are the dancers, we create the dreams.

3 replies on “Weapon of choice”

Ovo sam kopipejstao s bloga Davorka Vidovica. Dakle, misli li ovime SDP pobijediti na izborima, onda tu nekome nisu svi na broju. Citiram:
“Sada kad je naš izborni program gotov, ocjenjujem ga tradicionalno dobrim, izbalansiranim i sasvim prikladnim i usklađenim i sa potrebama i sa našim najdubljim socijaldemokratskim vrednotama i ciljevima. I kao što sam i tamo napisao smisao cjelokupnog političkog aktivizma SDP-a, jest otvaranje perspektiva za bolji i kvalitetniji život svim slojevima i svim skupinama hrvatskog društva.
Mi našu društvenu i političku ulogu ne vidimo u pukom prakticiranju vlasti, ona nije usmjerena očuvanju interesa bilo koje grupe ponaosob, ona je po svom najdubljem smislu ostvarenje naše središnje misije: stvaranje uvjeta za prosperitet cijeloga društva u njegovom ekonomskom, socijalnom, kulturnom i demokratskom smislu, kao proširenje prostora slobode, jednakosti, socijalne pravde i društvene solidarnosti.
Temeljeći se na tim načelima SDP i u ovaj izborni ciklus ide sa jasnim porukama, koje nisu sadržaj naših želja, već su sadržaj naših političkih ciljeva koje znademo, možemo i hoćemo pretočiti u zbiljski napor i konkretno društveno djelovanje.
SDP svoj socijalni program temelji, dakle, na tako shvaćenim ciljevima kao jedinsvenoj poruci:
Osigurati usklađenost napora svih važnih sastojnica duštva- središnje države, županija, gradova i općina, civilnog društva, privatnog sektora i međunarodnih institucija kako bi se do kraja mandata osiguralo nepredovanje u ostvarenju ključnih ciljeva naše politike.” (kraj citata) Ne želim nijednu svijetlu crvenu poruku potrošiti na ironiziranje ove ljige.

O, Isuse, samo to mogu reći…ovako općenito, frazersko, truć-truć, blabla, sve ovo užasno podsjeća na one spike iz CK SKJ ili CKSKH, svejedno; tako je, recimo, pričao i Milutin Baltić, čovjek koji je “20 godina gasio svjetlo” u Hrvatskoj; treba samo supstituirati SDP s CK SKH i imate spiku naših dragih komunista tamo negdje iz ranih 90-tih. Toliko.
Drugo: Mrak kaže: 30 i kusur % ekipe NAIVNO vjeruje da zemlja ide ka boljem (stav da su oni naivni je TVOJ doživljaj) a 50 i kusur posto da zemlja ide ka gorem; za ove potonje bi se moglo reći i ovako: tih 50% zaslijepljeni “aferama” i aferama HDZ-a (od kojih su neke samo nastavak nečega što vuče početke još od starog HDZ-a ili pak SDP-a)ne vide bit, ne shvaćaju da: eppur si muove. A u svojoj površnosti (i političkoj neobrazovanosti, dodala bih ja) uvjereni su da je promjena uvijek dobra, pa makar i na nešto totalno neizvjesno (u ovom slučaju “novi” SDP). Da ne kažem: na gore.

Merlin – svaki mjesec kad se vratim iz jedne od zemalja EU shvatim koliko smo u “rikvercu”, a zadnjih 17 godina gledam deklarirane “demokrate” i “katolike” na vlasti, ali ipak moramo djecu nastaviti uciti da su komunisti za sve krivi, a buducnost ce se sama za njih pobrinuti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *