Categories
Edukacija i školstvo Video

Da li ste znali? (ver. 2.0)

Prije nekog vremena sam bio napravio link na prezentaciju “Shift happens”, danas je ovdje nova verzija iste prezentacije s animacijom i revidiranim statistikama. Ne mogu naglasiti koliko je važno da pogledate ovih 8 minuta:

Misao dana:
We stand today at a crossroads: One path leads to despair and utter hopelessness. The other leads to total extinction. Let us hope we have the wisdom to make the right choice.

3 replies on “Da li ste znali? (ver. 2.0)”

Prezentacija je odlicna. Naravno, brojke su pretjetane.

* Prosjecni 21-godisnjak od svoje 6 godine razgovara i igra igrice po 1,8 sati dnevno svaki dan?
* MySpace dobiva 230,000 korisnika u jednom danu (cak i da im je to bio najbolji dan ikad, statistika se ne moze predstavljati na takav nacin)?

Hmmm, da. Ovo za MySpace stoji. Doduse, probao sam MySpace prije otprilike godinu dana, mislio sam da je vec out – nikad mi nece bit jasna njegova popularnost:)

odlična prezentacija. eksponencijalna vremena, zaista. osobito zabrinjavajuća činjenica da se očekuje promijeniti 10-14 poslova samo do 38.godine. i da je do kraja života, puno je, i to osobito za naše prostore gdje se još uvijek očekuje otprilike kao u socijalizmu provesti na jednom ili eventualno 2-3 posla cijeli životni vijek. vremena su se promijenila, a mi nismo niti ekonomski niti mentalno (po shvaćanjima) spremni zato. ovo su nesigurna vremena, rekao je štulić dok je još bilo sigurnije nego danas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *