Categories
Business

Elektronska naplata cestarina, croatian style

Jučer sam se vozio na relaciji Zagreb-Ivanić grad, sretno i veselo sam htio iskoristiti moj ENC uređaj ali to nije jednostavno. Naime rampa se ne želi dići, moram izvući uređaj iz ležišta i mahati prema senzoru dok ovaj ne ulovi. Osjećam se kao idiot. Zašto u sloveniji mogu proći kroz cestarinu s 40-60km/h, a ovdje se moram zaustaviti i rukom mahati da se digne rampa?

5 replies on “Elektronska naplata cestarina, croatian style”

SRECAN BOZIC I NOVA 2007 GOD. MOLIO BI VAS DA MI POSALJETE WEBSITE FIRME KOJ PROIZVODI AVTOMATSKE NAPLATNE RAMPE. UNAPRET MNOGO HVALA IZ MACEDONIJA

Jedna stvar SLOVENCI su sad primjer, a uvijek imamo na tapeti. Drugo oni su svoj sustav izradili sami (i vjerujet mi ima puno propusta), naš sustav je takav u naravi i zove se STOP AND GO.
Opće je poznato da bi svaki nadobudni tatin sin najrađe proletio i kroz banku sa 180 al realno gledajuć to tako neide.

Smart card, a iopćenito automatizacija idu u drugu fazu (pitajte si slovence koliko su oni dugo ugađali sustav), u fazu kakvom je i zamišljena. Smart će se koristit gotovo kao ENC na ulazu prisloniš samostalno na čitač, to uradiš na izlazu i ideš….

Što se tiče love koncesionari za polog sredstava na račun odobravaju popuste, konkretno 10 % (vi kreditirate) i zbog toga je jasno definirano da se svako nedovoljno sretstvo neće tolerirati i da će prolazi kroz naplatne staze biti nemogući. Stoga je jasno da vam kombinacije “ja sam uplatio prije sat vremena u Ivanjoj Reci…. bla bla” ne drže vodu. UPLATIT UNAPRIJED nekoliko dana da ne uđete na “crnu listu”

No mi smo hrvati oduvijek bil vrlo pametni i za sve imali rješenja samo ne za svoje propuste. Ljudovi ne kombinirajte, ako vam gablec ne valja kod Jože odite kod Mike… Tako je i ovdje. Ja recimo koristim STARU CESTU.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *