Categories
Priroda i društvo

Prevrat u auto klubu

Vidim sada vijest na indexu o neopozivoj ostavci svih rukovodećih tijela AMK Siget. AMK Siget je vjerojatno najveći auto klub u zemlji i bavi se različitim djelatnostima koje donose određene količine novaca.

AMK Siget je ujedno i udruga građana koja po statutu mora povremeno raditi skupštinu društva. Ako me sjećanje ne vara, ono što se njima u nekome času dogodilo je vrlo zanimljivo. Skupština društva je obično stvar formalnosti, predloži se dnevni red, sakupi se ekipa koja se inače sakuplja po tim must_have funkcijama, odglasaju što odglasati trebaju i potom svatko ide svojim kućama. No, na jednoj od njihovih skupština (a čini se da je gornje samo epilog tog događanja), neki genijalac je učlanio par sto ljudi u AMK Siget, sve ih doveo na skupštinu na kojoj je totalno neočekivano imao većinu te smjenio cijelu ekipu u komadu.

Eto, tak se to radi kod nas. Gornja priča ide iz mog sjećanja, tako da su akteri i okolnosti možda drugačiji, no gerilski prepad sam nepogrešivo zapamtio.

Misao dana:
Scores of Iraqi exiles met in London to discuss ways to overthrow Saddam Hussein in a grand gathering dubbed the ‘Iraqi Military Alliance Meeting.’ Of course, these people are no longer Iraqi, they have no military, and there is no alliance. But they did have a meeting.

6 replies on “Prevrat u auto klubu”

@berislav: Milošević već iskušao. Rezultat: ukupno 107% glasača na izborima :)))

@mrak: to je bio napravio mr.Damir Škaro, HDZ-ov zastupnik i bivši razbijač/boksač, koji se hvalio da je njegov magisterij “toliko kvalitetan da bi mogao biti doktorat”. Na kraju ipak nije uspio, ako se ne varam.

Skrivanje takvih profitabilnih tvrtki, kao i nogomatnih klubova iza “udruga građana”, sigurno ne pridonosi transparentnosti. Novac dolazi, porezi se razvodne, a odgovornost raspline.

Škaro je ipak uspio. Nakon ostavke jednoglasno je ponovo izabran za predsjednika.
Ono što je posebno zanimljivo (i pomalo šokantno) – dobio je 100% podršku radnika….istih onih koji su prije dvije godine radili “živi zid” kako Škaro ne bi ušao u Siget.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *