Categories
Ostalo

damask rose… (2:33, Vangelis, Blade Runner, 1994)

Notebooku riknuo motherboard, rezervni stiže za sedam dana, u međuvremenu funkcionalnost notebooka održavam odmjerenim udarcima (thanks to HP business warranty).

Priča o Toyoti je čini se all_time hit budući da mi je promet na blogu narasao višestruko, a počeli su me linkati i automobilistički web siteovi :)

Nego, pronašao sam link na internetu na totaly legal and completely free CD na kojem se nalaze razne izvedbe hitova iz 2005. Ima unutra svega i svačega od Gwen Stefani, preko Coldplaya i Kraftwerka do Knacksa i Nirvane a da ne spominjem Run DMC ili Franz Ferdinanda. http://www.bootiesf.com/bestofbootie_2005/

Prateći linkove s bloga Guy Kawasakija naletio sam na jedan koji govori o tome “zašto sam prestao biti poduzetnik”. Biti poduzetnik zvuči jako idilično i zabavno, no u osnovi za taj posao treba imati između ostalog i primjereni želudac.

Adam Savage i Jamie Hyneman su članovi meni barem kultnog MythBusters dvojca. Ovo su njihove službene stranice. MythBustersi se mogu gledati kod nas na Discovery channelu ako ste sretni vlasnik nekog od boljih kablovskih priključaka.

Bio sam nedavno spomenuo kako pratim seriju na HBOu koja se zove 4400 (o ekipi koja je bila oteta od vanzemaljaca i vraćena natrag kako bi valjda kreirali novi svjetski poredak) i serija je genijalna iako je ničime izazvana stala u 19toj epizodi, prije toga se na našoj televiziji mogla gledati jednako dobra serija Taken, a ako gledam serije koje imaju antologijsku kvalitetu onda je jedna od njih svakako i Twin Peaks. Twin Peaks sam gledao u nekom od onih noćnih maratona, a scene koje su mi ostale u sjećanju su onaj blinkajući semafor na početnoj špici i testiranje kave koju provodi agent Dale Cooper. WikiQuote ima brdo sjajnih dijaloga iz serije (i ne, wikiquote u pravilu nije izvor mojih misli dana :).

Ovaj link je dobar, ovo je “hack” za manje više sve Otis liftove kojih danas ima brdo. Slijedeći jednostavne instrukcije možete natjerati gotovo pa svaki lift da ide direktno do vašeg kata ignorirajući stanke. Moj život vrlo rijetko uključuje liftove ali volio bih da mi netko dojavi ako to actually funkcionira.

GoogleVideo je jedan od novijih servisa koji se mogu pronaći na (pogodi gdje), a ovo je link na video koji objašnjava kako složiti majcu. Meni to izgleda kao mađioničarski trik.

Još jedan video o egzibicijskom ping pongu, to je navodno situacija koju igrači znaju namjerno napraviti kada je rezultat utakmice (ili kako se to već zove u ping pongu) riješen i onda počaste gledateljstvo s takvom igrom. Video je maleni i relativno kratak.

A ovo je link na članak o tome kako napraviti svoje vlastito pivo. Nadam se da me čita netko blizak BeerShopu (free advertisment) i da će natjerati ekipu da počne prodavati i te pripravke.

Pisao sam već o free speech projektu koji koristi svaku riječ koju je Bush izgovorio kako bi se radile “montaže” pa je tako nastala između ostalog i Sunday_bloody_sunday obrada sa tekstom kojeg recitira Bush ili pak ona sa Imagine i Walk on the wild side (btw. Lou Reedov koncert u Ljubljani za 5 tjedana, a ja bih rado išao). Ovo je site sa navodno 1500 pjesama napravljenih na taj način.

Ako vam treba ravnalo a nemate ga priruci onda ovdje možete downloadati PDF i isprintati ga.

Misao večeri:
See, when the GOVERNMENT spends money, it creates jobs; whereas when the money is left in the hands of TAXPAYERS, God only knows what they do with it. Bake it into pies, probably. Anything to avoid creating jobs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *