Categories
Humor

landlord… (2:27, The Police, The Police (Disc 1) [Live], 1995)

Puno vremena provodim sjedeći i razmišljajući o različitim teorijama zavjere. Osobito mi se sviđa ideja da negdje na svijetu postoji grupa ultra bogatih ljudi koji kontroliraju sve vlade svijeta. To me veseli na više različitih načina. Kao prvo, mislim da njihova čista sebičnost kombinirana s iskustvom i inteligencijom rezultira u svijetu koji se kreće prilično stabilno u odnosu na svijet kojeg vode na izborima odabrani političari koji bi kao morali donositi neke važne odluke. Kada gledam izabrane političare, nije mi jasno zašto svijet funkcionira kako funkcionira. Eto, samo taj zaključak prilično dobro podržava moju teoriju zavjere.

Kao drugo, sviđa mi se ideja o tajnom društvu koje kontrolira svijet zato što bih i sam htio voditi svijet jednog dana, a natjecanja na izborima mi se čini kao gnjavaža. U mojoj fantaziji, svi ti tajni članovi društva su moji obožavatelji i jednoga dana me pozovu u svoje tajno skrovište samo da bi znali što ću reći prije nego što to napišem. Kada me jednom prihvate imam napokon pristupa ogromnoj kontrolnoj sobi gdje mogu stiskati gumbiće i uzrokovati prirodne katastrofe, označiti ljude za porezne kontrole i takve sitnice.

Kada sam prvi puta krenuo razmišljati o teorijama zavjere, uočio sam kako se rijetko koja bitna vijesti dogodi vikendom ili praznikom. To ne može biti koincidencija. Tajna društva očigledno kontroliraju svaki kutak medija. Oni najvjerojatnije pregledavaju i blogove kako bi bili sigurni da ne

Misao dana:
Just because you’re paranoid, it doesn’t mean they’re NOT out to get you.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *