Categories
Blog Internet

insomnia… (8:41, Faithless, Forever Faithless, 2005)

Još jedna (mala) tura linkova koju sam pokupio u posljednjih nekoliko dana;

1) http://www.thinkers50.com/ je popis 50 najvažnijih “mislioca” u ovoj godini. Ljudi koji kreiraju stavove i koji imaju značajni utjecaj na našu budućnost. Kao što se vidi iz popisa riječ je o managerima i važnim ljudima koji nisu direktno povezani s politikom.

2) U doba blagdana treba spremiti i blagdanski stol, a jedan od važnih vizualnih elemanata su i salvete, pa ako želite naučiti kako lijepo složiti salvete to možete naučiti ovdje. Na istome mjestu ima i cijeli niz simpatičnih trikova za kuhinju pa eto nešto možete i naučiti.

3) Ako idete na Božićnu regatu, podsjetite se vezanja čvorova. Nisam siguran čemu služi ta vještina danas u doba servomotora i kolotura ali navodno je važno.

4) U doba drugog svjetskog rata na stotinama otočića u pacifiku živjele su skupine domorodaca isključenih iz svih svjetskih zbivanja. Te otoke su povremeno američke snage koristile kao priviremene logističke baze na kojima su avionima izbacivali razne terete, a naivni domoroci koji nikada nisu vidjeli niti avio, niti amerikance a još manje teret koji padaju padobranom razvili su prave male religije neovisne od otoka do otoka. Malo više o ovom fenomenu i posljednjem kargo kultu možete pročitati ovdje, a odmah potom u svjetlu tih informacija možete se zamisliti malo nad misterijem Božića?

5) Počelo se pričati o “inteligentnom nacrtu” iliti inteligent designu kako bi rekli ameri (i kako su naši totalno pogrešno preveli), a sve zbog toga što se ideja inteligentnog dizajna pokušala uvesti u američke škole što je prije neki dan zabranjeno od strane suda zbog ustavom garantirane razdvojenosti crkve i države. Naša crkva se u posljednje vrijeme gura u sve i svašta i nisam osobito sretan zbog toga pa bi možda bilo dobro da i oni pročitaju obrazloženje presude (PDF alert: link vodi na 139 stranica dugačak PDF dokument). Put prema paklu kao i obično i ovaj je put bio popločan vjerojatno dobrim namjerama.

6) SantaCon se događa jednom godišnje i Djedovi Božićnjaci (ili Djedovi Mrazovi ili kako se već sada politički korektno zovu) pokušavaju napraviti malo anarhije.

I posljednje (u zasebnoj klasi) ako ste ikada mislili da znate otkuda Djeda Mraz u stvari dolazi onda ste se vjerojatno prevarili. Prava istina se može doznati na ovoj ili ovoj stranici. Kako to i biva sa iznimno popularnim likovima, političarima, glumcima ili boy bendovima i Djed Božićnjak je plod istraživanja tržišta i projicira image s kojim se korisnici proizvoda tvrtke koja je cijelu priču isfinancirala mogu poistovjetiti.

Misao dana:
One day, a little boy wrote to Santa Clause, “Please send me a sister.” Santa Clause wrote him back, “Ok, send me your mother.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *