Categories
Business eDržava

sign your name… (4:37, Terence Trent D’Arby, The Best Of 1980-1990 Vol.2, 1990)

Nabavio sam si prije sedam dana digitalni potpis sukladan hrvatskom zakonu o digitalnom potpisu (registrar tj. organizacija koja je ovlaštena da izdaje takav potpis je fina). Digitalni potpis sve do prije nekoliko dana nije imao baš previše smisla jer niste imali što njime potpisati, no zahvaljujući našoj uspavanoj ljepotici u vidu Ive Sanadera i hitrokracije, nakon tko zna koliko vremena pojavio se prvi formular koji se može predati digitalno i to RSm obrazac. (u stvari može se predati i RGFI)

(ovo sve skupa me podsjetilo na moonlightning i scenu kada bruce willis priča o Grahamu Bellu, kaže dakle GBell jedne večeri sam sebi u bradu “a zašto sam ja izmislio telefon kada nemam kome telefonirati?”)

Fora je da su opcije koje se nude prilično bogate i uglavnom besmislene i nepotrebne za krajnjeg korisnika te je formulare praktički nemoguće ispuniti ispravno (greška koju sam ja uspio napraviti) i potom kada sam skužio da to nije ono što sam htio (jer želim i RGFI i webbon a ne samo predaju rs obrazaca) poslao sam email supportu fine koja me je potom nazvala telefonom i objasnila gdje je problem.

Ja sam sretan i veseo rekao kako nema frke, da mi pošalju link na web stranicu gdje ću ispuniti novi formular (ovaj puta ispravno) te ga potpisati svojim novo nanavljenim digitalnim potpisom, no to naravno nije moguće. Morate ispisati papirnati formular i donijeti ga osobno (ili poštom).

Nažalost s rs obrascom nije prestala obveza odlaska na FINAu jer se mora predavati i SPL obrazac (sam bog zna čemu to služi), pa je tu onda i ID obrazac kojeg predajete u poreznu. Kažu da će oko nove godine dozvoliti i predaju PDV obrasca putem interneta (ajde da vidimo i to čudo)…

Ja bih sve skupa na silu na internet, a onaj ko hoće predati papirnate obrasce neka lijepo zalijepi 20kn biljega gore svaki puta pa neka si razmisli.

Misao dana:
Someone must have been telling lies about Joseph K., for without having done anything wrong he was arrested one fine morning.

One reply on “sign your name… (4:37, Terence Trent D’Arby, The Best Of 1980-1990 Vol.2, 1990)”

tanimphyphem! [url=http://biggit.blog.hr/]free big tits here[/url] [url=http://matrue.blog.hr/] mature porn [/url] [url=http://bbwsex.blog.hr/] mature bbw [/url] [url=http://www.sblog.cz/[email protected]]sexy teen pussy movies[/url] [url=http://bcock.sblog.cz/] big cock movies[/url]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *