Categories
Internet Ostalo Priroda i društvo

welcome to the pleasuredome… (13:40, Frankie Goes To Hollywood, Bang!…The Greatest Hits Of Frankie Goes To Hollywood, 1993)

Nekoliko zanimljivosti;

Platypus je životinja na koju sam naletio analizirajući jeda od viceva kojeg je robin williams ispričao sredinom osamdesetih u svom famoznom “a night at the met” nastupu. Za one koji nisu znali (myself included), platypus je jedinstvena životinja koja živi u sjevernoj australiji a posebna je po tome što je sisavac a leže jaja i izgleda poput dabra koji ima patkin kljun. Doista čudna životinja.

Dick Cheney i X na CNNu: u svega nekoliko sati pročula se priča internetom kako je tijekom jučerašnjeg emitiranja govora Dick Cheneya (a on je američki podpredsjenik) na CNNu preko njegova lica emitirano veliko slovo X. Ovaj iksić je odmah proglašen subliminalnom porukom, a to su poruke koje se emitiraju u pozadini stvarnog sadržaja i zovu se subliminalne zato jer ih oko ne registrira ali ih zato mozak registrira kao podsvjesnu poruku. Ovo ne može biti subliminalna poruka jer bila navodno vidljiva na ekranu, no pažljivija analiza digitalizirane snimke pokazuje kako se (sva je šansa) radi o dobroj i donekle neslanoj šali jer jedna televizija ala CNN teško da bi si mogla dozvoliti takav propust (iako bi ovako nešto bilo daleko više od običnog propusta).

google services svi mi googlamo, no popis servisa i usluga koje google pruža je daleko veći i impresivniji od samog pretraživanja. Mene osobno fascinira google maps na kojem možete pronaći i satelitske slike hrvatske (iako je nad zagrebom nezgodni oblak). Google maps koristi ajax tehnologiju koja je next_best_thing na webu a fora je da se internet sadržaji kombiniraju sa javascriptom i u pozadini dok razgldavate stranicu web server odrađuje i predviđa što ćete učiniti slijedeće. Google maps je zato odličan primjer (iako vrlo rudimentarni primjer ajaxa) jer pokazuje kako stvar impresivno brzo radi. Uz Ajax aplikacija doista može biti locirana na internetu a da ne kužite razliku između lokalnog računala i web aplikacije.

22. studeni je dan kada je prije tridesetak godina ubijen JFK. Ovo je ujedno i odlično vrijeme da bacite pogled na barem neke od teorija zavjere koje se provlače s imenom JFKa; a neke od njih su doista zanimljive (dovoljno zanimljive za večernje čitanje).

Misao dana:
Jerry: David Berkowitz, Ted Bundy, Richard Speck…
Alice: What about them?
Jerry: Serial killers. Serial killers only have two names. You ever notice that? But lone gunmen assassins, they always have three names. John Wilkes Booth, Lee Harvey Oswald, Mark David Chapman…
Alice: John Hinckley. He shot Reagan. He only has two names.
Jerry: Yeah, but he only just shot Reagan. Reagan didn’t die. If Reagan had died, I’m pretty sure we probably would all know what John Hinckley’s middle name was.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *