Categories
Ostalo

all apologies… (4:23, Nirvana, MTV Unplugged in New York, 1994)

Ubili me sinusi, nakon moje gripe ulovili me u nedjelju navečer sinusi toliko da sam na hitnoj završio. Sva sreća da sam bi (inače netipično za mene) dovoljno mudar i otkazao moju nizozemsku jer bih sada tamo ležao u krevetu u nekom hotelu lupajući glavom u zid od boli. A nije da nisam navikao, jer naime imam redovne gavobolje od jedne prometne nesreće iz 1992 i kada me ulovi, a ulovi me jednom u recimo mjesec dana onda sam nastradao. Tijekom godina sam razvio i cijeli sustav ocjenjivanja tako da za glavobolje od 1-4 ne pijem tablete uopće i radije trpim, od 5-7 popijem, a od 8-10 nema uopće smisla (tablete inače kupujem u njemačkoj i na nekoj su restriktivnoj listi ali su jedine koje mi pomažu, a njih sam otkrio u diskusiji s jednim likom koji ima slične probleme pa mi je povjerio njegov lijek koji je vidi čuda meni pomogao; ove ostale lake droge koje se kod nas mogu pronaći protiv glavobolja nisu dovoljne niti da ublaže bolove, a kamoli da ih neutraliziraju).

Druga iznimno bolna stvar koja em dosada dva puta ulovila je infekcija oka, zbog nekog polu-urođenog problema cijevćica koja povezuje moje oko sa nosom se zaštopalo, zaraslo ili što već i onda se neki ozbiljni problemi događaju kada je oko malo više iziritirano. Prvi puta me to ulovilo 2002 u avionu iz zagreba u london, pa sam onda morao u birminghamu ići doktoru na uštrcavanje antibiotika svaka četiri sata. Oko je bolilo toliko da sam bio u stanju žlicom ga iščupati van samo da prestane. Drugu večer smo završili u jednom indijskom restoranu gdje sam naručio “chicken only for the brave” i kada su to donijeli prvi zalogaj je prošao bez problema, drugi bez promjena i na trećem sam odjurio u smjeru wc-a isprati usta. Po prvi puta u dva-tri dana da me nešto bolilo više od oka.

Ako ovi konjski antibiotici nastave ovim tempom slijedeći vikend sam ipak u nizozemskoj, u utorak u švicarskoj a u četvrtak imam neke dance u zagrebu; tako da će to biti prilično zauzeti tjedan.

Liječeći se doma uspio sam razviti i kvalitetnu komunikaciju s VIPnetom tako da blackberry ipak stiže (kroz koji tjedan doduše).

Misao dana:
I didn’t get a toy train like the other kids, I got a toy subway instead; you couldn’t see anything but every now and then you’d hear this rumbling noise go by.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *